DIY: maak je eigen kerstbal

Het is weer vroeg donker en naar buiten gaan is met al die buien ook niet echt aanlokkelijk. Plof je lekker op de bank voor een leuke kerstfilm op RTL 8? Of heb je zin om lekker aan de slag te gaan? Met een leuk Do it yourself-pakket van Craftketeers kun jij jouw creativiteit de vrije loop laten! In dit blog lees je stap-voor-stap hoe jij zo’n gave stoffen kerstbal samenstelt aan de hand van ons knutselpakket.

Kerstballenset mini paars Craftketeers

Inhoud knutselpakket

  • 2 kunststof kerstballen

  • 4 stoffen

  • 4 elastiekjes

  • 1 lint

  • 2 kerstbalhaakjes

Stap 1: Vouw de stof om de kerstbal

Leg de stof met de goede kant naar beneden en leg hierin de kerstbal. Vouw nu de stof omhoog in de richting van het oogje van de kerstbal. Met een beetje heen en weer leggen van de stof, vouw je hem netter om je kerstbal heen. Is de stof naar wens? Zet hem dan vast met een elastiekje om het uiteinde van de kerstbal.

Stap 2: Knip en strik het lint

Zit de stof mooi om je kerstbal? Je geeft hem een extra leuk effect door de doorschijnende stof er overheen te plaatsen. De volgende stap is het knippen en strikken van het lint dat om je pakketje zat. Deze kun je gebruiken om een strik te maken. Knip hiervoor het lint doormidden en strik deze om je kerstbal.

Stap 3: Hang je kerstbal in de boom

Voila, je eigen kerstbal is klaar! Hang hem op een mooie plek in de boom, met het meegeleverde kerstbalhaakje en geniet van deze leuke zelfgemaakte kerstbal wanneer jij naar je kerstboom kijkt. Herhaal de stappen voor de andere kerstbal óf laat je creativiteit de loop en versier de kerstbal naar eigen inzicht.

Heb je jouw eigen kerstballen met dit pakket gemaakt? We vinden het leuk om te horen hoe je het vond. Laat je reactie hieronder achter.

Wil je zelf aan de slag?

Wil jij zelf aan de slag met het maken van zo’n leuke kerstbal? Op dit moment hebben we de doe-het-zelf-pakketten nog niet in onze webshop staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk onze kerstdecoratie in de webshop.